Вие сте на страната
Дома > Основни информации

ОСНОВНИ ИНФОРМАЦИИ
2018 ЕКА Европско првенство за јуниори и сениори до 23г. – Спуст класик и спринт
Скопје, Македонија 02 – 05 Август 2018

02 – 03 Август Класик натпревари – Река Треска (СРЦ Матка– Кањон Матка)
04 – 05 Август Спринт – Река Треска (СРЦ Матка – Кањон Матка)

webpage: www.eca2018ww.canoe.mk
facebook: https://www.facebook.com/macedoniancanoefederation.skopje

КАТЕГОРИИ

Поединечни натпревари :
– Мажи (Јуниори & У23): K1 , C1 , C2
– Жени (Јуниори & У23): K1 , C1, C2

Тимски натпревари :
– Мажи (Јуниори & У23): 3xK1 , 3xC1 , 3xC2
– Жени (Јуниори & У23): 3xK1 , 3xC1, 3xC2

КЛУЧНИ ДАТИ
Достапност на SDP Платформа : 15th Март

Официјални тренинг периоди: 01 – 06 Април 2018 / 28 Јули – 01 Август 2018
Краен рок за пријави:
– 19 Јули 2018 (
Акредотации за медиуми: 19 Јули2018
Европско превнество натпреварувачки денови: 02 – 05 Август 2018

ПАТЕКИ ЗА НАТПРЕВАР

Класик натпревари
Дата: 02 – 03 Август 2018 ,
Река Треска – СРЦ Матка (Кањон Матка)

Старт / Цел должина на патеката 3.45 km

Спринт натпревари
Дата: 04 – 05 Август 2018 ,
Река Треска – СРЦ Матка (Кањон Матка)
Старт / Цел должина на патеката 350m

ДРЖАВНИ ЗНАМИЊА

Ги замолуваме националните Федерации со своите екипи да го донесат сопственото државно знаме.

Top